— Raoul Postel —

Techniek achter de Vertelknuffel

Techniek achter de Vertelknuffel
  • Praat ie ook terug?
  • Kun je er ook muziek op afspelen?
  • Hoe lang duurt het opladen?
  • Hoe druk je de knop in met fysieke beperking?
  • Kan ie in de wasmachine?
  • Is verzwaring ook mogelijk?
  • Kunnen meerdere cliënten er onafhankelijk gebruik van maken?

Tijdens de eerste Prototype-fase is de vraag om een vertelknuffel technisch gerealiseerd door creativehubs.nl...Vanuit de tweede Prototype-fase waarin de naaibare technologie is onderzocht, hebben we 10 prototypes opgeleverd die momenteel getest en gevalideerd worden bij diverse partners in onderwijs en ouderenzorg.


Omdat de techniek uit de tweede Prototype-fase beperkingen kent, met name op audiokwaliteit, is op dit moment de eerste upgrade van de Vertelknuffel in de maak. Hierin wordt de geluidskwaliteit, hardware, software en beveiliging verbetert. Ook worden er enkele sensoren toegevoegd. We verwachten in het najaar van 2021 een batch van 25 Vertelknuffels te kunnen leveren, inclusief een update van de huidige 10 prototypes.

Dan breekt de Covid-pandemie uit en de ontwikkeling verloopt vervolgens traag, maar levert in 2022 toch een bruikbare versie op die we kunnen testen in het werkveld


Om daadwerkelijk te test bij zorg- en onderwijsorganisaties, laten we

We maken een sprong in de tijd naar 2023....

❓Praat ie ook terug?
❓Kun je er ook muziek op afspelen?
❓Hoe lang duurt het opladen?
❓Hoe druk je de knop in met fysieke beperking?
❓Kan ie in de wasmachine?
❓Is verzwaring ook mogelijk?
❓Kunnen meerdere cliënten er onafhankelijk gebruik van maken?

Een greep uit de vragen die de afgelopen drie jaar aan ons werden gesteld. En…waarop wij ook het antwoord vonden!

De covid-lockdown en pech door loze beloftes leverde helaas vertraging op. Maar na 3 jaar van ontwikkeling werken we nu met Mentech en Atelier UnIk aan de versie die productie mogelijk maakt!
Het is een leerzaam traject, waarin we door het testen bij onze trouwe pilot-partners veel inzicht kregen in de behoefte van ‘kinderen die gehoord worden’ in zorg- en onderwijs.Het idee achter de Vertelknuffel is simpel en menselijk, maar de realisatie is complex en technisch, wanneer je goed luistert naar de behoeftes van de doelgroep.
We maken de techniek in de Vertelknuffel nu zo onzichtbaar mogelijk, zodat het gebruik simpel en menselijk blijft. Daarom hier nog een laatste inkijkje in de technische ontwikkeling van Vertelknuffel SAMbuddy.

Voor de productie van de eerste 250 Vertelknuffels zoeken wij betrokken investeerders. Help ons dit doel te realiseren en geef 250 kinderen een Vertelknuffel!