— Raoul Postel —

Privacy

Privacy

Een kind vertrouwt heel persoonlijke verhalen aan de vertelknuffel toe. Slechts in een uiterst vertrouwelijke relatie met de volwassen begeleider of leerkracht wordt deze informatie doorgegeven en is deze effectief. Pottenkijkers niet gewenst! We hebben daarom een aantal stevige keuzes gemaakt...

Zo heeft de Vertelknuffel geen verbinding met internet. Alle software en data bevinden zich in het apparaat en de begeleider kan dat enkel uitlezen en bedienen als de telefoon met de vertelknuffel is verbonden. Data kan niet 'ontsnappen' naar ongewenste oren.

Ook hebben we de Vertelknuffel door een beveiligingsexpert laten controleren en daar waar nodig, de beveiliging versterkt. Kijk hier voor een uitgebreide toelichting van de technische privacy-aspecten.

Een kind bepaalt overigens zelf of de Vertelknuffel iets opneemt. Dit kan alleen als de opnameknop wordt ingedrukt.

Tenslotte krijgen we vaak de vraag hoe het dan zit als een kind iets heel heftigs en privacy-gevoeligs inspreekt op de Vertelknuffel. Daarin is er geen verschil te maken ten opzichte van een kind dat dit tegen een persoon vertelt. Dit valt onder dezelfde protocollen die organisaties, scholen en instellingen reeds hebben.