Gehoord worden, zelfs als praten even niet lukt.

Gehoord worden, zelfs als praten even niet lukt.

Onderzoek doen naar kinderen, samen met zorgprofessionals. Doe je mee?

Gehoord worden, zelfs als praten even niet lukt.

Wij doen onderzoek naar wat dat betekent voor kinderen. Zorgprofessional doe je mee?

Onderzoek invullen
Help je mee?

Onderbouwing, ervaring en conclusies

Het schoolplein

Het schoolplein

Op het schoolplein hing ik er maar een beetje bij. Ik had geen vriendenclubje waar ik bij hoorde. Spelletjes deed ik zo af en toe mee, sporadisch wanneer de kinderen die, net als ik, tussen alle groepjes in vielen elkaar opzochten. Hoe je vrienden moest maken wist ik niet. Hadden ze misschien magische vaardigheden, die ik niet bezat?

Hoe uit jij je emoties?

Hoe uit jij je emoties?

Hoe uiten we eigenlijk onze emoties? Dat weet toch iedereen? Als je daar even echt bij stilstaat merk je dat dat niet altijd eenvoudig is. De eerste neiging is om te zeggen dat we ze in woorden uiten. Maar er zijn nog andere manieren.

Vera voelt zich niet gehoord

Vera voelt zich niet gehoord

“Nee!” schudt ze met haar hoofd, de lippen stijf op elkaar, het hoofdje naar de grond gericht. “Ik wil het wel op een briefje schrijven.” Ken je dat, dat je kind iets hoog zit, en het tegelijk soms lastig vindt om het tegen je te zeggen?

Noodzaak?

Noodzaak?

Onze vertelknuffel biedt uitkomst wanneer een kind even door een emotionele piek heengaat, en er niemand in de buurt is die daar - op dat moment - voor beschikbaar is...

Privacy

Privacy

Een kind vertrouwt heel persoonlijke verhalen aan de vertelknuffel toe. Slechts in een uiterst vertrouwelijke relatie met de volwassen begeleider of leerkracht wordt deze informatie doorgegeven en is deze effectief. Pottenkijkers niet gewenst! We hebben daarom een aantal stevige keuzes gemaakt...

De knop

De knop

Met de opnameknop kan het kind zelf kiezen hoe het zijn verhaal wil vertellen aan de vertelknuffel: gewoon zo, of met ingedrukte knop. Ervaringen in het werken met de vertelknuffel laten zien, dat kinderen zich zeer bewust zijn dat ze deze keuze hebben. Dat geeft een gevoel van autonomie dat heel waardevol is....

Onderbouwing

Een betrouwbare robotvriend voor basisschoolkinderen.

De resultaten van dit onderzoek hebben aangetoond dat robots het potentieel hebben om betrouwbare interacties met kinderen tot stand te brengen. Verder wordt aangetoond dat kinderen zich op hun gemak voelen bij interactie met een robot die is ontworpen voor comfort en dat sociale robots net zo effectief kunnen zijn in het verminderen van stress bij kinderen als een traditionele klassieke muzieksessie.

Heeft de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen baat bij Sociale Robots?

Deze studie geeft aan dat de sociale robots die momenteel in het onderwijs worden gebruikt, weinig bedreiging vormen voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, volgens leraren die deze robots in hun dagelijks onderwijs hebben toegepast. Kinderen met speciale behoeften lijken gevoeliger voor sociale binding met een robot dan gewone kinderen. Deze sociaal-affectieve band lijkt echter meer positieve effecten te hebben, waardoor ze gemakkelijker contact kunnen maken met hun menselijke leeftijdsgenoten en leraren.

Factoren die hechtingsproblematiek veroorzaken

Welk kind loopt meer risico op onveilige hechting? In deze serie artikelen rondom hechtingsproblematiek gaat ons teamlid Lukretia in op de factoren die hechtingsproblemen kunnen oproepen en verergeren.

Gevolgen van onveilige hechting

Onveilige hechting kan grote gevolgen hebben, die soms levenslang kunnen doorwerken.  Insociale omgevingen (school werk) ontstaan vaak ongewenste en soms elfs onveilige situatie die het kind (de volwassene) belemmeren. Het herkennen van deze situatie kan daarbij veel leed voorkomen. Teamlid en deskundige Lukretia Bressers noemt de kenmerken op en laat preventieve oplossingen zien.

Problemen in de communicatie

Werkt u met kinderen? Spelen kinderen een belangrijke rol in uw leven? Dan kan het voorkomen, dat u één of meer van deze kenmerken zult herkennen. Kinderen die een minder goede start hebben in het leven, missen een goede basis voor de hechting die ze zo nodig hebben. Teamlid en deskundige Lukretia zet verschillende uittingsvormen om een rijtje.

Onveilige hechting

‘Die heeft een slechte jeugd gehad…’ Deze uitspraak hoor je weleens als verklaring voor extreem gedrag dat mensen kunnen vertonen. Waar komt die uitspraak toch vandaan en wat voor waarde zit erin? Of is het gewoon een excuus? 30 Tot 40% van alle kinderen in onveilig gehecht. Teamlid en deskundige op het gebied van hechting Lukretia legt uit.

Waarom knuffels zo belangrijk zijn

Psychologen en pedagogen zijn het erover eens: een knuffel geeft een kind meer zekerheid, biedt troost en helpt bij de ontwikkeling van zelfstandigheid. Uit onderzoek blijkt dat 60 procent van de kinderen in Europa een knuffel heeft. Onderzoek? Jazeker, er is serieus wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het belang van knuffels. Want knuffels bieden (jonge) kinderen veel steun in hun kinderjaren. Teamlid (en ervaringsdeskundige) Lukretia vertelt.

Reageren / Reaction

Vertelknuffel goes International!

Vertelknuffel goes International!

De Vertelknuffel is even op reis naar De World Expo in Dubai!

Samen met Nick van Breda vraagt Sambuddy daar aandacht voor het kind dat gehoord wil worden. In gesprek met diverse internationale organisaties merken we ook daar veel interesse in onze Vertelknuffel, die overigens alle talen spreekt.

Lezing in VR op Event van Stichting ICTU

Lezing in VR op Event van Stichting ICTU

Nick van Breda en Raoul Postel hebben op het Inspiratiefestival van Stichting ICTU, de ict-organisatie van de overheid, een mooie lezing gegeven over de de ontwikkeling van de Vertelknuffel Sambuddy. Deze werd als livestream uitgezonden naar de bezoekers, maar men kon deze lezing ook in Virtual Reality bijwonen. Veel dank aan ICTU voor deze prachtige gelegenheid!

WINNAAR Computable Awards!

WINNAAR Computable Awards!

Team Vertelknuffel Sambuddy is in 2021 uitgeroepen tot winnaar van de Computable Awards in de categorie onderwijs!
Vertelknuffel interview op Radio 1

Vertelknuffel interview op Radio 1

Nick van Breda (SamBuddy) is door NPO Radio 1 uitgenodigd om te vertellen over de Vertelknuffel....

Een thuis voor laatste prototypes!

Een thuis voor laatste prototypes!

Vandaag een Vertelknuffel mogen overhandigen op de basisschool Oscar Romero (RVKO) in Rotterdam Crooswijk. En... de laatste van 10 prototype-knuffels, is bezorgd bij het HU-LAB van de Hogeschool Utrecht....

Pitch bij High Tech NL 'Dragons meet robots, IoT en AI'

Pitch bij High Tech NL 'Dragons meet robots, IoT en AI'

Eind januari 2021 hebben we Vertelknuffel SamBuddy gepitched bij Dragons meet Robots, IoT en AI in Eindhoven....

Research Social Robotics

Research Social Robotics

De Vertelknuffel wordt inmiddels ook als effectief onderzoeks-product gebruikt door de onderzoeksgroep Social Robotics van de Hogeschool Utrecht....

Twee knuffels overgedragen aan Zorgorganisatie Schakelring/MijZo, Waalwijk

Twee knuffels overgedragen aan Zorgorganisatie Schakelring/MijZo, Waalwijk

Vandaag 2 prototype Vertelknuffels overgedragen aan Zorgorganisatie Schakelring/MijZo. Wij zijn heel blij dat zij gaan testen of ook ouderen blij worden van deze knuffel...

Eerste Knuffel overgedragen aan Basischool Anne de Vries, Epe

Eerste Knuffel overgedragen aan Basischool Anne de Vries, Epe

Vandaag is de eerste Vertelknuffel overgedragen aan Basisschool Anne de Vries in Epe in de persoon van initiatiefneemster Joanne Coes.

10 Pilot-Partners

10 Pilot-Partners

Om dit prototype te vertalen naar een prachtig product, werken we samen met een tiental Pilot-partners die allemaal een prototype hebben aangeschaft....

Development Hardware Software

Development Hardware Software

Tijdens de eerste Prototype-fase is de vraag om een vertelknuffel technisch gerealiseerd door creativehubs.nl...

Startup & Running met de Knuffelfabriek!

Startup & Running met de Knuffelfabriek!

Proud to present de VertelKnuffel SamBuddy voor Onderwijs & Zorg! Naast het doel om kinderen makkelijk hun verhaal te laten doen tijdens emotionele momenten, gaat de productie van de knuffel ook werkgelegenheid verschaffen aan mensen met een verstandelijke beperking bij de Knuffelfabriek!

Norapraatknuffel
X
Add to home screen
Add to home screen