Vertelknuffel SAMbuddy

Vertelknuffel SAMbuddy

Vertelknuffel SAMbuddy met Computable Award

Expertise Netwerk

back

Vanuit het verhaal achter Vertelknuffel SAMbuddy, is er een prachtig netwerk ontstaan met professionals en ervaringsdeskundigen vanuit zorg en onderwijs. Samen bespreken we de problematiek, mogelijke oplossingen en waardevolle verbindingen met de Vertelknuffel. Wil je hierbij aansluiten? Laat het ons dat weten door een e-mail te sturen.

Lukretia S. Bressers-Tuinstra

— kinderrecht, expert zorg en onderwijs —

 

Raoul Postel

— docent, vader, team Vertelknuffel —

Algemeen directeur Vertelknuffel SAMbuddy. Als creatief technoloog ben ik in 2020 een knuffel waartegen kinderen kunnen praten gaan ontwikkelen. Vanuit mijn 20 jaar aan onderwijservaring in mbo-hbo veel gesprekken gevoerd met studenten. Daarin veel jeugd-problematiek tegen gekomen. Samen met mijn vrouw heb ik twee kinderen van 18 en 13 jaar en woon in Maarssen bij Utrecht. Naast de werkzaamheden voor de startup Vertelknuffel SAMbuddy ben ik ook expert digitale toegankelijkheid. Hierin maak ik veel overheidsdocumenten digitaal leesbaar voor mensen met visuele of lichamelijke beperkingen.

Iris Hage

— Kindertherapeut —

Zelfstandig kindertherapeut

Marlies Veltman

Mantelzorger, ervaringsdeskundige

Lex Hupe

— Socioloog, team Vertelknuffel —

Teamlid Vertelknuffel SAMbuddy en expert HB en thuiszitters

Daphne Heester

— Teamcoördinator Welzijn Thuis —

Moeder van een hoogbegaafde dochter (inmiddels thuiszitter) met trauma en angstklachten. Door mijn dochter ontdekte ik het bestaan van de vertelknuffel. De knuffel lijkt mij een krachtig hulpmiddel om in te kunnen zetten bij kinderen voor wie praten met anderen over moeilijke dingen en emoties niet vanzelfsprekend is.  
Ik ben werkzaam in zorg & welzijn binnen Lelie Zorggroep. Een landelijke organisatie voor Christelijke zorg van Goes tot Assen. Ik richt mij voornamelijk op de doelgroep ouderen op welzijnsgebied in Rotterdam en houd mij bezig met e-Health, zowel het opschalen van slimme hulpmiddelen als het ontwikkelen van digitaal welzijn.

Nieuw prototype ontwerp Siem de Zon

4 Leerlingen van het Melanchton College in Berschenhoek hebben een nieuwe vorm knuffel ontwikkeld: Siem de Zon. Het is nog een prototype, maar er is zeker interesse om de vorm van een zon op te nemen in de collectie....

Artikel: De Vertelknuffel als geduldige vriend

— Klik-magazine / Mariët Ebbinge —

'Klik-magazine', het kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg interviewde ons en schreef een integer verhaal over de essentie van de Vertelknuffel.

Yes!Delft Pitch: Een rustig kind...

“Uniek buitenbeentje met een betekenisvolle missie en veelzijdige oplossing” was wat diverse partijen Lex en mij teruggaven, na een geslaagde pitch met 8 andere, super gedreven, sociale startups bij Yes!Delft. Bekijk hier onze pitch:

Vertelknuffel goes International!

De Vertelknuffel is even op reis naar De World Expo in Dubai!

Samen met Nick van Breda vraagt Sambuddy daar aandacht voor het kind dat gehoord wil worden. In gesprek met diverse internationale organisaties merken we ook daar veel interesse in onze Vertelknuffel, die overigens alle talen spreekt.

Lezing in VR op Event van Stichting ICTU

Nick van Breda en Raoul Postel hebben op het Inspiratiefestival van Stichting ICTU, de ict-organisatie van de overheid, een mooie lezing gegeven over de de ontwikkeling van de Vertelknuffel Sambuddy. Deze werd als livestream uitgezonden naar de bezoekers, maar men kon deze lezing ook in Virtual Reality bijwonen. Veel dank aan ICTU voor deze prachtige gelegenheid!

WINNAAR Computable Awards!

Team Vertelknuffel Sambuddy is in 2021 uitgeroepen tot winnaar van de Computable Awards in de categorie onderwijs!

Vertelknuffel interview op Radio 1

Nick van Breda (SamBuddy) is door NPO Radio 1 uitgenodigd om te vertellen over de Vertelknuffel....

Een thuis voor laatste prototypes!

Vandaag een Vertelknuffel mogen overhandigen op de basisschool Oscar Romero (RVKO) in Rotterdam Crooswijk. En... de laatste van 10 prototype-knuffels, is bezorgd bij het HU-LAB van de Hogeschool Utrecht....

Pitch bij High Tech NL 'Dragons meet robots, IoT en AI'

Eind januari 2021 hebben we Vertelknuffel SamBuddy gepitched bij Dragons meet Robots, IoT en AI in Eindhoven....

Research Social Robotics

De Vertelknuffel wordt inmiddels ook als effectief onderzoeks-product gebruikt door de onderzoeksgroep Social Robotics van de Hogeschool Utrecht....

Twee knuffels overgedragen aan Zorgorganisatie Schakelring/MijZo, Waalwijk

Vandaag 2 prototype Vertelknuffels overgedragen aan Zorgorganisatie Schakelring/MijZo. Wij zijn heel blij dat zij gaan testen of ook ouderen blij worden van deze knuffel...

Eerste Knuffel overgedragen aan Basischool Anne de Vries, Epe

Vandaag is de eerste Vertelknuffel overgedragen aan Basisschool Anne de Vries in Epe in de persoon van initiatiefneemster Joanne Coes.

10 Pilot-Partners

Om dit prototype te vertalen naar een prachtig product, werken we samen met een tiental Pilot-partners die allemaal een prototype hebben aangeschaft....

Startup & Running met de Knuffelfabriek!

Proud to present de VertelKnuffel SamBuddy voor Onderwijs & Zorg! Naast het doel om kinderen makkelijk hun verhaal te laten doen tijdens emotionele momenten, gaat de productie van de knuffel ook werkgelegenheid verschaffen aan mensen met een verstandelijke beperking bij de Knuffelfabriek!